Hoppa till sidans innehåll

DJ19 är bäst i Stockholm!

13 APR 2019 23:48
DJ19 vann finalen mot Åkersberga i Stockholmsligan och är därmed bäst i Stockholm!
  • Uppdaterad: 13 APR 2019 23:48

Vårt DJ19 är bäst i Stockholm!

Redan när vi gick vidare från semifinalen i måndags, när vi vann mot Hammarby IF med 7-6 efter suddenstraffar så stod det klart att våra tjejer var historiska. Aldrig någonsin har ett lag från Sköndals IK spelat final i dåvarande S:t Erikscupen/Mitti-cupen eller i nuvarande Stockholmsligan. Någon gammal fotbollsledare får gärna rätta mig men jag tror inte ens att fotbollens lag har gått till final. Så detta är stort!

Jag hade en god känsla redan under dagen. Våra tjejer var underdogs och hade absolut inget att förlora i finalen mot Åkersberga. Våra tjejer var hjältar redan innan matchen skulle starta. Visst de var nervösa. Men det får man vara och det går att använda nervositeten till något bra genom att dra nytta av den energi och fokusering som den skapar. Det gäller att försöka njuta och gilla läget. Det gör verkligen våra tjejer. Visst Åkersberga gör 1-0 efter 8:24 i första perioden men vi replikerar blixtsnabbt när Julia Lundgren gör 1-1 efter 8:34. Sedan släpper det verkligen. Innan första perioden är slut så leder vi med 1-4. Med mål från Julia Rönnkvist, Caroline Sjökvist och Julia Lundgren igen. 

Två perioder kvar och det är lång tid i innebandy. Så mycket kan hända. Men vi spelar smart och bra. Åkersberga får en del bra chanser men vår målvakt Maja Gårdh är stabil längst bak och ger en trygghet för hela laget. Vi ökar på vår ledning till 1-5 genom Vilma Andersson och 1-6 genom Julia Rönnkvist innan Åkersberga lyckas reducera till 2-6. Vi spelar lugnt resterande tid av mittenperioden och vi går in i periodvila med en 2-6-ledning.

Tredje perioden börjar och Åkersberga ställer upp högt och försöker trycka ner oss redan på vår planhalva. De måste ju försöka reducera tidigt om de ska ha någon chans att komma ikapp. Men detta var vår dag. Det vill sig inte riktigt för Åkersberga och vi lyckas med mycket skicklighet och en del tur öka på vår ledning med 2-7 genom Vilma Andersson och 2-8 genom Jonna Karlsson. Sedan av bara farten så trycker Julia Lundgren in sitt tredje mål för dagen och 2-9. Vilma Andersson punkterar sedan matchen med att göra 2-10.  

Slutsignalen ljuder och vi har det bästa damjuniorlaget i Stockholm säsongen 2018-2019! Vad jag har längtat till denna dag under mina 21 säsonger i Sköndals IK. Visst har vi många segrar i cuper samt seriesegrar genom åren. Alla värderar jag högt. Men detta är något speciellt. Vi är bäst i Stockholm! Och sättet vi gör det på. Vi låter faktiskt alla 19 spelare få spela denna historiska match inklusive reservmålvakten Julia Ullman. Och alla gör det bra. Till och med den så kallade 4:e kedjan går in med fart i benen och skapar många vassa chanser som nästan resulterar i mål. Detta är en lagseger genom hela matchen.  

Vi hade en tränare för många år sedan som sa att den dagen vi vinner en HJ19 eller DJ19-final så är vi en storklubb. Vi är och varit i många år en stor klubb räknat antal spelare vi har i klubben. Men nu är vi en storklubb med hans sätt att se på det! 

En stolt ordförande!

Magnus Lagerström

Skribent: Magnus Lagerström
Epost: This is a mailto link

 

 

 

.

 

 .

 

  

 .

Postadress:
Sköndals IK
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link

Se all info